Sportovci pomáhají svým pohybem na nové vybavení ústeckého Klokánku

08.07.2018 10:44

Dnes

 
Krásné Březno - Sportovci svou aktivitou v těchto dnech sbírají body pomocí aplikace Pomáhej pohybem ve prospěch ústeckého Klokánku, který pomáhá opuštěným, týraným a zanedbávaným dětem. Vysportované body poté Nadace ČEZ promění na finanční prostředky na nákup nového nábytku.
 

Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek

 

Podpořit ústecký Klokánek mohou všichni například během, jízdou na kole, bruslením na inlajnech, ale také chůzí, tancováním, posilováním a dalšími rekreačními sporty.

Klokánek v Ústí nad Labem nabízí okamžitou pomoc dětem, které se z jakéhokoliv důvodu ocitli mimo péči své rodiny. Děti bydlí v bytech po čtyřech, se svou "klokánčí" tetou, která se o ně stará celý týden, kdy po týdnu se tety střídají. Kapacita ústeckého Klokánku je 28 míst v 7 bytech a zpravidla je trvale využita.

Účelem projektu je získat 150 tisíc Kč na obnovu stávajícího nábytku, který Klokánek v Úsí z velké části dostal již použitý. V současné době je nutné pořídit nové skříně, dětské postele včetně matrací, psací stoly, rozkládací sedačky, které používají tety na přespání a jídelní sety. Činnost Klokánku je financována z šedesáti procent z veřejných zdrojů, zbylou část nákladů získává prostřednictvím darů od svých podporovatelů. Na vybavení finanční prostředky nezbývají a realizací tohoto projektu sportovci společně pomáhají k zpříjemnění pobytu dětí. Zařízení zřizuje Fond ohrožených dětí.