Klokánek obdarovala první dáma Ivana Zemanová

27.11.2014 17:08

Ivana Zemanová darovala opuštěným dětem 50 tisíc korun.        

        

Ivana Zemanová darovala opuštěným dětem 50 tisíc korun. Autor: Daniela Brníková

        včera 17:05    

Krásné Březno - Děti z ústeckého Klokánku obdarovala první dáma Ivana Zemanová. Manželka prezidenta republiky totiž na provoz tohoto zařízení pro ohrožené děti přispěla 50 tisíci korunami.

Ústecký Klokánek navštívila již loni. Letos nabídla, že zaplatí některým dětem tábor. Nakonec se dohodli na pronájmu chalupy se zahrádkou a domácími zvířaty v Českém středohoří. "Děti se u nás střídají. Dnes nejsme schopni říci, které děti u nás příští léto budou ubytované," sdělila Daniela Brníková, vedoucí Ústeckého Klokánku.

Klokánek, tedy zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, zřizuje Fond ohrožených dětí se sídlem v Praze. V tom ústeckém žije osmadvacet dětí, o které pečují tety v sedmi bytech. Jeho kapacita je prakticky stále naplněna. Od svého založení v prosinci 2012 poskytl pomoc více jak 70 dětem.

Teď tu plánují Vánoce. Děti malují svá přáníčka, tety chystají vánoční výzdobu a pečení cukroví. Vánoce tu dělají jako v rodině. Děti si s tetami o Štědrém večeru pochutnají na bramborovém salátu, řízku i filé. Pak zazvoní zvoneček a Ježíšek přinese dárky. Dostanou je všechny děti díky akci Strom splněných přání. Děti si namalují dáreček, který si pod stromek přejí a hodní lidé jim ho koupí. Případně mohou využít facebookové Vánoce patří dětem a poslat dárek konkrétnímu dítěti.

Autor:  Redakce